Po uspešnem sobotnem večeru, ko so v domači dvorani člani premagali goste iz Radgone, so uspešen vikend zaokrožili mlajši igralci RK Sevnica.

Pestro je bilo v domači športni dvorani. Prvo tekmo so odigrali mlajši dečki B, ki so prvi zadetek prejeli šele v 38 minuti. Vrstnike iz Brežic, so naši igralci premagali kar z 33:3. Po treh odigranih tekmah ostajajo brez poraza in prvi na lestvici skupine Jug.

Drugo tekmo so odigrali mlajši dečki A, ki so se pomerili z igralci RK Grosuplje. Tudi oni so prikazali odlično igro in premagali nasprotnike z rezultatom 19:11. Po štirih krogih so drugi na lestvici skupine Center II.

Tekmo so odigrali tudi kadeti, ki so gostili nasprotnike iz RD Herz Šmartno. Po odlični igri se je tekma zaključila z zmago domačih, končni rezultat 34:20. V tej sezoni so kadeti zmagali na vseh štirih odigranih tekmah in so zanesljivo na prvem mestu lestvice skupine Jug.

Na prvo gostovanje v letošnji sezoni so se odpravile mlajše deklice B. V Žalcu so bile uspešnejše od domačink in so domov prinesle prvi dve točki v letošnji sezoni. Tekma se je zaključila z rezultatom 8:13.

Dobrih predstav naših najmlajših, ki obiskujejo rokometne urice na OŠ Sava Kladnika Sevnica, pa smo bili deležni na prvem turnirju zasavske lige. Na turnir so se odpravile kar tri mešane ekipe deklic in dečkov. Dve letnika 2011 in ena ekipa letnik 2009. Gre za turnir brez beleženja rezultatov, saj je pomembno, da otroci uživajo v igri in se sproti učijo poteka in pravil rokometa. Rokometnim uricam se lahko otroci od 1. do 5. razreda še vedno pridružijo, vsak torek in petek od 6.45 do 7.30. Vabljeni!