Letošnjo sezono so že konec septembra otvorile mlajše ekipe RK Sevnica. Število otrok, ki so za svoj šport izbrali prav rokomet, se je v letošnji sezoni še povečalo. Tako boste lahko v Športni dvorani Sevnica letos videli igrati več selekcij, kot v preteklih sezonah.

Po kar nekaj letih, je spet zaživel rokomet za deklice. Selekcija mlajših deklic B se je na domačem parketu pomerila z ekipo ŽRK Z’dežele Celje. Žal so bile nasprotnice boljše in so domov odšle z zmago (9:18).

Dve tekmi so odigrali mlajši dečki B. Na prvi tekmi so z 14:9, na domačem igrišču, premagali vrstnike iz Rudarja. Drugi dve točki pa so osvoji z zmago proti RD Herz Šmartno (10:18)

Uspešno so sezono začeli tudi mlajši dečki A. Z zmago v sevniški dvorani, so si priborili prvi dve točki proti ekipi RD Riko Ribnica (24:20). Tudi vrstniki iz RK SVIŠ Ivančna Gorica so iz sevniške dvorane odšli s porazom, saj so jih naši fantje premagali kar z 21:14. Žal pa so morali na gostovanju v Trebnjem, priznati dobro igro nasprotnikom in so se domov vrnili brez točk (25:23).

Starejši dečki B so doma, v prvem krogu izgubili proti nasprotnikom iz RD Riko Ribnica (32:20). Uspešni so bili proti RK SVIŠ Ivančna Gorica, ki so jih premagali z rezultatom 23:21. Le za gol, so naše fantje premagali vrstniki iz RK Grosuplje (27:26). Brez točk, so se fantje vrnili iz gostovanja pri RK Trimo Trebnje, kjer je bil rezultat 27:22. Tudi zadnji krog ni prinesel novih točk, saj so morali fantje na domačem terenu, priznati premoč igralcem MRK Krka (18:32).

Starejši dečki A so sezono začeli s porazom v Ribnici (27:20). Tudi na domačem terenu niso osvojili točk, saj so bili gostje iz RK SVIŠ Ivančna Gorica premočni in se je tekma končala z rezultatom 27:32. Prvi dve točki v sezoni, so fatnje osvojili v Kočevju, z rezultatom 28:30. Uspešni so bili tudi v domači dvorani, saj so ekipo RK Črnomelj premagali z 32:16. Žal pa so bili v zadnjem krogu uspešnješi gostje iz MRK Krka.

Z zmago so sezono začeli kadeti, ki so v sevniški dvorani premagali ekipo iz sosednjih Radeč (36:12). Nadaljevali so z zmago v gosteh, kjer so z rezultatom 16:30 premagali ekipo RK Dol TKI Hrastnik. Novi dve točki so osvojili tudi z zmago proti ekipi RD Rudar (35:26).

Spremljajte nas na spletni strani in na našem Facebook profilu , kjer objavljamo razporede tekem v domači dvorani. Vse navijače vabimo, da pridete podpreti podmladek rokometa in z navijanjem pomagate igralcem do novih zmag.