Sevničani so zadnjo tekmo odigrali v pokalnem tekmovanju. Žreb je določil, da bodo v goste prišli Dolani, ki letos igrajo v 1.B ligi.

Kljub temu, da so bili močno favorizirani, se domači niso ustrašili nasprotnikov. V prvih minutah tekme sta bili ekipi zelo izenačeni. Zadetki so se vrstili na obeh straneh, tudi oba vratarja sta obranila nekaj pomembnih strelov. V 14.minuti je domači trener Plazar pri rezultatu 6:8 vzel minuto odmora. Nasveti s klopi so igralcem pomagali, da so v 17.minuti izenačili na 9:9. Gostje so spet povedli, a so jih domači ujeli pet minut pred koncem prvega polčasa. Polčas se je končal z rezultatom 17:17.

Z dobrim začetkom drugega polčasa so domači povedli za dva zadetka. A so gostje prav tako prikazali odličnih nekaj minut, domači so zgrešili in rezultat je bil ponovno izenačen. Gostujoči trener je vzel minuto odmora pri rezultatu 23:24, a so Sevničani z zadetkom Stegneta izenačili. Domači so stopnjevali tempo, vratar Kos je zbral nekaj pomembnih obramb in razlika je rasla. Gostujoči so uspeli še nekajkrat zatresti mrežo Sevničanov, vendar so jim domači vsak zadetek vrnili. Tekma se je tako končala z rezultatom 32:27 in napredovanjem Sevničanov med 8. najboljših v Pokalu Slovenije.

Za Sevnico so igrali: Stegne 3, Mrgole 7, Kos 1, Kolman 5, Horjak, Kadilnik V., Kovač, Kuhar 1, Mastnak, Cigler 8, Kadilnik T., Kozole 7, Kroflič, Novšak

Trener: Plazar Primož
Pomočnik trenerja: Godec Iztok
Vodja moštva: Sečki Miran

*tekma se je odigrala pred praznimi tribunami. Posnetek tekme si lahko ogledate na našem Facebook profilu