Članska ekipa Rokometnega kluba Sevnica, je imela v letošnji sezoni jasen cilj: uvrstitev v 1.B državno rokometno ligo.

Začetek sezone je bil odličen. Po prvi tesni zmagi (25:26) v Kozini, so na domačem terenu z visoko razliko premagali Radgončane (33:20). Vsak vikend znova so Sevničani premagovali nasprotnike in kmalu je bilo jasno, da je zastavljen cilj dosegljiv. S premišljenim delom trenerjev in zavzetim treniranjem igralcev so Sevničani postali težaven nasprotnik. Kljub temu, da so na nekaterih tekmah nasprotniki prišli zelo blizu, so se točke vedno znašle na strani Sevničanov. Tudi po premoru ni bilo nič drugače. Sevničani so ostali neporaženi. Ligaško sezono so zaključili z zmago v Radgoni (24:27). Odigrali so deset tekem, 301-krat zatresli mrežo nasprotnikov in se na vrhu lestvice znašli brez poraza. Pred drugo in tretje uvrščeno ekipo so imeli 4 točke prednosti. Do konca sezone bi morali odigrati še šest tekem vendar se je tekmovanje predčasno zaključilo. Sevničani so osvojili prvo mesto v 2. državni ligi in se uvrstili v 1.B državno rokometno ligo.

Seveda pa ne smemo pozabiti na izjemen uspeh članske vrste v pokalnem tekmovanju. Z zmago nad Dolani, so se uvrstili med osem najboljših ekip v Sloveniji. S tem so dokazali, da se bodo v prihodnji sezoni lahko več kot uspešno kosali z ekipami iz 1.B lige.

Komentar trenerja članske ekipe: “Doseganje zastavljenih ciljev je pomembno, še pomembneje je uživati na poti in premagovati ovire. Rokometni klub Sevnica je svoj cilj izpolnil, za kar je potrebno čestitati vsem fantom, ki zastopajo barve kluba. Seveda se je potrebno  zavedati, da se bodo na rokometno pot kmalu ponovno postavile ovire, verjetno zahtevnejše od letošnjih, a menim, da bo ekipa  pripravljena nanje. Zastaviti si bo potrebno nove cilje in se veseliti izzivov, ki so pred nami. Rokometna sezona je bila sicer krajša od načrtovane, uspešna pa predvsem zaradi  vodstva kluba in vseh ostalih, ki pripomorejo k boljši organizaciji in izvedbi načrtovanega dela.Želim si, da bi razvoj rokometa v Sevnici ponovno dobil pravi pomen in bodo rokometaši in rokometašice ponos mesta in okolice. “

Primož Plazar, trener

Komentar kapetana članske ekipe: Glede na to, da je sedaj sezone zaradi virusa tudi uradno konec, mislim da smo sezono zakljucili z oceno odlično. Ostali smo neporaženi tako v ligi, kot tudi v pokalu. Z uvrstitvijo med 8 najboljših ekip v državi smo pokazali, da se lahko uspešno borimo tudi naslednje leto v 1.B ligi. Zavedamo se, da bo naslednja sezona predvsem daljša in težja, tako da nas med sezonama čaka še veliko dela. V naslednji sezoni je cilj samo še nadgraditi delo iz te sezone.”

Nejc Mrgole, kapetan

V sezoni 2019/2020 so za člansko ekipo RK Sevnica igrali: Mrgole Nejc, Cigler Luka, Kozole Rok, Kolman Tomaž, Kuhar Aleksander, Stegne Matic, Janev Trajče, Kovač Blaž, Mastnak Marko, Novšak Sven, Kadilnik Timotej, Kadilnik Valerij, Žičkar Tilen, Vrtovšek Aljaž, Kos Martin, Kroflič Tim, Horjak Andrej

Zahvaljujemo se vsem navijačem, ki ste spremljali in podpirali člansko ekipo Rokometnega kluba Sevnica. Upamo, da se v novi sezoni vidimo v še večjem številu.