Pa je za nami! Prvi turnir letošnje sezone namreč – Turnir spominov.

Spominjali smo se vseh mnogo prehitro preminulih rokometašev, in hkrati bili priča izjemim tekmam, borbi ter prijateljskemu vzdušju. V Sevnico sta prispeli dve moštvi, prvoligaši Ribnica, ter Hrastnik, ki skupaj s Sevnico v letošnji sezoni tekmuje v 1.B državni rokometni ligi.

Turnir smo otvorili s tekmo RK Riko Ribnica ter RK Sevnica. Začeli smo super, igrali čvrsto obrambo ter odločen napad. Kljub temu, da je bil nasprotnik na papirju boljši, smo na polčas odšli z golom prednosti! Čeprav smo v drugem polčasu nekoliko popustili,
smo z rezultatom 18:23 vseeno zelo zadovoljni.

Po otvoritveni tekmi je sledil slavnostni del turnirja – spregovoril je predsednik RK Sevnica Miran Sečki. Po odlično odpeti himni mladega Viga Kovačiča, se je turnir nadaljeval. Drugo tekmo med Ribnico ter Hrastnikom je z rezultatom 34:21 slavila prvoligaška Ribnica.

Zadnja tekma turnirja in hkrati borba za drugo mesto pa se je odvijala med Hrastnikom ter domačo Sevnico. Verjetno najbolj izenačena tekma dneva se je po petdesetih minutah odločne borbe končala z zmago Hrastnika z rezultatom 20:24.

Sledila je podelitev nagrad najboljšemu strelcu (Eskeričić), igralcu (Pucelj) ter vratarju (Bojić) turnirja, vse nagrade, ki jih je prispevala Primo telefonija, so domov pričakovano odnesli igralci Ribnice.

Končna razvrstitev ekip:
1. mesto RD RIKO RIBNICA
2. mesto RK DOL TKI HRASTNIK
3. mesto RK SEVNICA

Tako se je rokomet v Sevnici po (pre)dolgem premoru končno spet prebudil. Kljub vsem ukrepom NIJZ smo turnir izpeljali odlično, ter z udeležbo navijačev bili zelo zadovoljni. Hvala tudi ekipi Okusnih dobrot za gostoljubje med in po tekmah ter vsakomur izmed vas, ki ste prišli spodubjat naše fante ter hkrati upoštevali ukrepe v dvorani!

Upamo, da se v prihajajoči sezoni srečujemo na tedenski ravni, ko bo Sevnica zopet zaigrala v drugi najmočnejši ligi v državi.