V soboto, 26.9.2020 so člani Rokometnega kluba Sevnica odigrali prvo ligaško tekmo letošnje sezone.

Kljub zamiku začetka lige in nekaterih spremembah, je prvi žreb ostal doma in za začetek sezone smo bili priča prvemu posavskemu derbiju. V goste so prišli rokometaši RK Brežice.

Začetek tekme se je pričel zelo izenačeno, zadetki so se vrstili na obeh straneh. Minuta odmora trenerja Plazarja v 11. minuti je domače spodbudila k aktivnejši igri, s katero so si priigrali nekaj prednosti. Vendar je v dveh uspešnih napadih gostom uspelo izenačiti na 9:9. Polčas se je končal z rezultatom 13:13.

Izenačeno se je nadaljeval tudi drugi polčas. Sevničani žal niso izkoristili šestih izključitev v drugem polčasu in lovili gol zaostanka za Brežičani. Domača obramba ni pustila večje razlike in v zadnji minuti z zadetkom Ciglerja iz sedmih metrov, izenačila na 24:24.

Za Sevnico so igrali: Cigler 6 (1), Janev 5 (4), Kolman 4, Kadilnik T. 2, Kuhar A. 2, Mrgole 2 (1), Zorič 1, Kozole 1, Blatnik 1, Novšak, Kadilnik V., Kuhar D., Nunčič, Kos.

Trener: Plazar Primož
Vodja moštva: Godec Iztok

Prva tekma je tako prinesla zanimivo preizkušnjo v domači dvorani. Kljub hitro končani lanski sezoni in poznemu začetku letošnje, je članska ekipa dokazala, da je dobro pripravljena na 1.B državno rokometno ligo.

Zahvala gre tudi navijačem, ki so v teh drugačnih časih prišli podpreti člansko ekipo in Rokometni klub Sevnica.

Vabimo vas na naslednjo člansko tekmo, ki bo v PETEK, 9.10. ob 19:30. Priča boste že drugemu posavskemu derbiju, v goste prihajajo rokometaši iz RK Krško.