“…novinci iz Sevnice so prišli do svoje prve zmage v gosteh proti Grosuplju…”

V petek, 2. oktobra, so naši fantje samozavestno bili napoteni v Grosuplje, kjer so odigrali 2.krog 1. B moške državne rokometne lige. Tekmo pred praznimi tribunami v Dvorani Brinje so začeli trdno in po tridesetih minutah z rezultatom 12-14 bili v prednosti dveh zadetkov. Glede na sam začetek tekme je bil rezultat ob polčasu dejansko visok, saj so v prvih 10-ih minutah padli le trije zadetki!

Izenačena igra v prvem delu tekme se je po prekinitvi spremenila in pretehtala je moč plavih, pokazala se je čvrsta igro z glavo. Enkratni timski duh Sevnice je nanesel na to, da so naši fantje v gosteh prišli do visoke zmage z rezultatom 24-32. Tako se je končalo izjemno uspešno gostovanje in pot nazaj domov.

Sevničani imajo, kljub statusu novinca, v letošnji sezoni višji cilj kot zgolj obstanek. To so dokazali tudi na tekmi proti Grosuplju, ko so v gosteh slavili z rezultatom 24:32. Začetek tekme je bil zelo izenačen, videli smo majhno število zadetkov – v 11. minuti je  bilo 2:2. Nato pa se je tekma razživela. Do polčasa je gostom uspelo povesti za 2 zadetka (12:14). V drugem polčasu pa je sledil juriš Sevničanov. Z izjemno poletno igro v napadu so v drugem delu srečanja zadeli kar 18 golov, medtem ko so jih prejeli zgolj 12. Zmaga in dve točki sta odšli v Sevnico. 

ROKOMET.net

Teden po gostovanju pa naše fante doma čaka že prav resen dvoboj. V petek, 9. oktobra, ob 19.30 uri, v Sevnico pridejo naši “sosedi” – Krčani. To bo že naš drugi “posavski derbi” te sezone in definitivno se nam obeta napeta tekma vredna ogleda! Navijači vljudno vabljeni v Sevniško dvorano, kjer bodo domači lovili drugo zmago nove sezone. Prosimo pa vas, da upoštevate naslednja merila:

  • vstop navijačev od 19.00
  • omejeno število gledalcev
  • merjenje temperature
  • obvezna zaščitna maska
  • upoštevanje medosebne razdalje 1.5 metra PRED DVORANO in NA TRIBUNI
  • ne odlašajte prihoda na zadnjo minuto!