O nas

Nagovor predsednika kluba

Spoštovani ljubitelji rokometa!

Rokometni klub Sevnica je bil, je in bo vedno eden izmed največjih promotorjev občine Sevnica. V več kot 60-letni zgodovini se je v klubu zvrstilo veliko odličnih rokometašev in  rokometašic ter oseb, ki so v kakršnikoli obliki delovale v klubu. Poleg rezultatskih uspehov  so generacije pridobivale prepotrebne življenjske vrednote:  vztrajnost, sodelovanje, prilagajanje, poštenje, sprejemanje porazov, veselje ob zmagah, prijateljstvo,…  

V letu 2019 je klub doživel prenovo. Moči smo združili tako bivši igralci rokometa kot posamezniki, ki želijo  pomagati pri nadaljnjem razvoju kluba. V rokometni sezoni 2019/2020 smo dosegli zastavljene cilje: povečali število članov, organizacijsko in finančno stabilizirali stanje kluba, članska ekipa se je uvrstila v 1.B ligo, povečali smo zaupanje in zanimanje javnosti.

Sezona 2020/2021 je bila zopet za vse nas ena velika preizkušnja. Dogajanje in ukrepi v zvezi z epidemijo so močno vplivali na delo v klubu. V prvi vrsti so bili prikrajšani naši igralci in igralke, saj se niso smeli družiti, trenirati in igrati tekem. Po drugi strani pa je šport utrpel veliko izgubo, saj je pomanjkanje športne aktivnosti in udejstovanjem javnosti imelo velik vpliv tudi na organizacijo in finančno stanje v klubu. Ne glede na vse skupaj smo mi zdržali. Z veseljem lahko sporočimo, da smo v mlajših selekcijah proti koncu sezone še povečali število članov.

Prihajajo novi izzivi. Ne bojimo se jih. Prav nasprotno. Prepričani smo, da lahko z veliko vneme in pozitivne energije nadgradimo naše delo. Strategija našega kluba ostaja enaka: vsem selekcijam omogočiti odlične pogoje za izvajanje kvalitetnih treningov ter vključiti širšo javnost, da podpre in uživa pri nadaljnjem razvoju kluba. Rezultati bodo posledica našega dela.

Vabimo vas, da se nam pridružite.

Miran Sečki, mag.inž.log.
Predsednik Rokometnega kluba Sevnica