O nas

Nagovor predsednika kluba

Spoštovani ljubitelji rokometa!

Rokometni klub Sevnica je bil, je in bo vedno eden izmed največjih promotorjev občine Sevnica. V več kot 60-letni zgodovini se je v klubu zvrstilo veliko odličnih rokometašev in rokometašic ter oseb, ki so v kakršnikoli obliki delovale v klubu. Poleg rezultatskih uspehov so generacije pridobivale prepotrebne življenjske vrednote: vztrajnost, sodelovanje, prilagajanje, poštenje, sprejemanje porazov, veselje ob zmagah, prijateljstvo,…

V letu 2019 je klub doživel prenovo. Moči smo združili tako bivši igralci rokometa kot posamezniki, ki želijo pomagati pri nadaljnjem razvoju kluba. V rokometni sezoni 2019/2020 smo dosegli zastavljene cilje: povečali število članov, organizacijsko in finančno stabilizirali stanje kluba, članska ekipa se je uvrstila v 1.B ligo, povečali smo zaupanje in zanimanje javnosti.

Sezona 2020/2021 je bila za vse nas ena velika preizkušnja. Dogajanje in ukrepi v zvezi z epidemijo so močno vplivali na delo v klubu. V prvi vrsti so bili prikrajšani naši igralci in igralke, saj se niso smeli družiti, trenirati in igrati tekem. Po drugi strani pa je šport utrpel veliko izgubo, saj je pomanjkanje športne aktivnosti in udejstvovanjem javnosti imelo
velik vpliv tudi na organizacijo in finančno stanje v klubu. Ne glede na vse skupaj smo mi zdržali.

Rokometna sezona 2021/2022 je zopet postregla z zanimivim dogajanjem znotraj in zunaj rokometnih igrišč. Razvoj kluba je še vedno v porastu, saj se še vedno povečuje članstvo, predvsem pri ženskah, natančneje pri deklicah. Tekmovalno smo dosegli odlične rezultate. Klub stoji na stabilnih temeljih.

Prihaja nova rokometna sezona 2022/2023. Poleg osnovne strategije, da omogočimo čim več našim igralcem in igralkam kvalitetne treninge in možnost razvoja, smo si zadali dva pomembna cilja: povečati število članov v osnovnih šolah v občini ter izboljšati tekmovalne rezultate z vsemi delujočimi selekcijami. Verjamemo, da se bo kvalitetno delo obrestovalo. Še vedno pa obstaja redna skrb za finančno vzdržnost delovanja.

Vabimo vas, da se nam pridružite.

Miran Sečki, mag.inž.log.
Predsednik Rokometnega kluba Sevnica